K. O

Kickboksen , ik heb er niet zoveel mee. Mannen die elkaar vrijwillig in elkaar slaan, het liefst in de eerste ronde met een k.o. Dames die elkaar naar het leven staan, en elkaar hun mooie wenkbrauwen het liefst doen scheuren. 

Toen ik anderhalf jaar geleden werd gevraagd of ik handheld langs de ring te staan heb ik even getwijfeld. Maar werk is werk.En het is hard werken. De wedstrijden gaan in een moordend tempo achter elkaar door. Er is weinig tijd voor rust en elke wedstrijd lijkt de camera zwaarder te worden. De werkplek is ook niet om over naar huis te schrijven, je staat op het randje van de ring. Met je linkerhand houd je je vast aan te touwen, en met de rechterhand bedien je je camera. Achter de ring staat nog wel een flightcase ( voor het geval ze heel dichtbij komen) 

Tussen de rondes komen de mannen ( en vrouwen ) naar de hoek, en worden ze vriendelijk doch dringend toegesproken door hun trainers. Daarbij krijgen ze sponsen water in hun nek, in hun gezicht en worden de wenkbrauwen opnieuw ingesmeerd met vaseline. Daarmee proberen ze te voorkomen dat ze scheuren. Dat doen ze over het algemeen niet heel erg keurig. 

Ze kliederen en knoeien die vaseline op het gezicht , met als gevolg dat de ring er soms behoorlijk onder komt te zitten. Als dan vervolgens de cameraman zich weer vastgrijpt aan de ring, grijpt hij weleens in een grote dot vette substantie. Heerlijk! Snel een doekje….. en door….. Maar toch krijg je die ellende niet helemaal goed van je handen af. 

Daarnaast blijft er nog weleens een kloddertje bloed aan de ring zitten, of staat er iemand naast je met een bloed-spuitende wenkbrauw. Even vegen en weer doorgaan…… Na een heel aantal wedstrijden kan ik al best goed inschatten wie er aan de einde van de match met de winst vandoor zal gaan. Maar heel veel aardigheid heb ik er nog niet in gevonden, maar dat hoeft ook niet. Als het maar scherp is, en de miljoen mensen die wereldwijd via internet meekijken naar de livestream er maar wel van kunnen genieten!

Maar als je nou voortaan bij de drogist staat, en de potige man die voor je staat een potje vaseline ziet afrekenen……. Het kan dus zijn…… dat….. het is om te voorkomen dat zijn wenkbrauw scheurt…… 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven